O Dive In Kupu

DiveIN kup je međunarodno prigodno natjecanje u podvodnom ribolovu, koje u zajedničkoj organizaciji svake godine održavaju tvrtka Dive IN te ‘PŠRD’ Harpun, iz Zadra.

Datum održavanja je već tradicionalno prvi vikend u svibnju, u ribolovnoj zoni otoka Molata,Sestrunja,Žverinca te Dugog Otoka. Atraktivna ribolovna zona svake godine počasti ribolovce bogatim ulovima kakvi se na natjecanjima rijetko viđaju.

Ovo natjecanje za svoj cilj ima promociju podvodnog ribolova, Hrvatske kao turističke destinacije, te grada Zadra kao ronilačke i ribolovne sredine.

Koncept Dive In kupa pruža svim sudionicima, kako natjecateljima tako i svima drugima uključenima, mogućnost  upoznavanja sa istomišljenicima iz ovog sporta, te zabavu i druženje ljubitelja ronjenja i podvodnog ribolova. Ovakav koncept natjecanja osigurava opuštenu atmosferu, vrhunske ulove i uživanje u neponovljivom akvatoriju.

Dive In Kup po prvi put organiziran je 2013.godine. Iste godine na natjecanju natjecalo se oko 30 natjecatelja. Od tada broj sudionika iz godine u godinu raste te je 2017 godine nastupilo preko 130 natjecatelja iz 8 zemalja. Time se DiveIN kup svrstao u najbrojnija natjecanja ovog tipa u Europi, a i šire.

Natjecanje je otvorenog tipa te se može prijaviti svaki podvodni ribolovac željan dobrog ribolova i sportskog nadmetanja sa vrhunskim svjetskim ribolovcima.